fredag 26 februari 2010

BROR DUKTIG I DOPNING U.P.A. !

Redan år 1976 gav Norges Idrettsforbund ut de första direktiven i syfte att bekämpa dopning. Det var via sin småskrift Emenhefte nr 3 " Idrett og stimulerande midler - doping " först ut i Skandinavien. Största utrymmet gavs de anabola steroiderna och jag citerar från sidan 18:
" Når anabole steroider blir gitt till barn og unge i vekst, till kvinner eller till pasienter som er i rekonvalentfase etter store kirurgiske ingrepp, langvarige sulttilstander eller allvarlige infeksjoner, resulterer dette i en positiv kvevestoffbalanse i kroppen og en markert ökning av muskelmassen. I idrettsverdenen brukes anabole steroider i doser optil 200 - 300 mg/dag mot 10 - 15 mg i sykehus, vilket gier en svaer påvirkning, icke bara på okningen av muskelmasse, men ogsåpå appetitttten, slik att kaloritillforseln blir enorm, ofte 6 000 till 8 000 kalorier per dag. Detta forer till vektokning, och det karakteristiske ved vektokningen er, AT DEN KOMMER PÅ OVERKROPPEN (SKULDER, NAKKE, OVERARM OG BRYST), og således gir store fordeler i kraft-idretter, kasteovelser etc. Disse virkninger har fort til att bruken av anabole stroider har blitt meget omfattande. " Övriga länder i Skandinavien köpte detta budskap.

Vid samma tid, i slutet av l970-talet, startades ett testlaboratorium i London under ledning av professor Arnold Beckett, delägare i detta bland de första ackrediterade dopingtestlaboratorierna. Han åkte land och rike runt och predikade entonigt och intensivt: " Man behöver bara titta på de östtyska simmerskornas ben för att förstå att de använder anabola steroider. Till och med tidningen Svensk Idrott publicerade detta hans påstående, vilket naturligtvis gynnade omsättningen vid hans lab i London. Nämnde Arnold Beckett lyckades fälla bland andra sprintern Ben Johnson och dito Linford Christie liksom den brittiske skidåkaren Alain Baxter. Och, vad värre är, i hela 25 år var han medlem i IOC, Medical Commission!

Med facit i hand nu när anabola steroider helt strukits från sjukvårdens arsenal på grund av att de är otjänliga, kan man entydigt konstatera, att såväl Norges Idrettsforbund som professor Arnold Beckett mycket aktivt bidragit till att de anabola steroiderna fått så stor användning inom idrotten. Gratulerar!

mats_hagglof@hotmail.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skickat den här bloggen till Riksidrottsförbundet.

Det kan dom behöva ....

Björn S

Anonym sa...

Här har du lite länkar till olika typer av behandlingar där anabola steroider är väldigt bra. Man kan nämligen dämpa åldrande, testosteron är ett väldigt viktigt hormon för män för att behålla ungdomlighet.

An endocrine approach to address the cluster of risk factors associated with development of type II diabetes in men
http://www.agingmale2006.com/abstracts/abs_Type2diabetes_risk_factors.asp

Testosterone and his brain
http://www.agingmale2006.com/abstracts/abs_ipsen_testosterone_brain.asp

Testosterone and his body functions
http://www.agingmale2006.com/abstracts/abs_ipsen_testosterone_body.asp

Testosterone and his quality of life
http://www.agingmale2006.com/abstracts/abs_ipsen_testosterone_Life_quality.asp


Att läkemedelsbolag inte är speciellt intresserade av att sälja anabola beror på att det inte går och tjäna speciellt mycket pengar (finns inga patent och ta) och de vill inte slå ut befintliga mediciner som man tjänar bra mycket mer på. Läs på om läkemedelsindustrin, den är inte så snygg som man kanske tror...