måndag 15 februari 2010

WHO KALLAT TILL FÖRHÖR OM SVININFLUENSAN

Nyligen kallades WHO till förhör inför Europrådet angående svininfluensan. Paul Flynn ,ordförande i rådets hälsokommitté, sa att WHO vilselett regeringar att köpa in massvis med vaccindoser i onödan.

I vad som måste betecknas som en unik händelse kallades WHO till förhör inför Europarådet den 26 januari 2010 för att bland annat svara på varför man vilselett regeringar runt om i världen till att köpa in massvis med vaccindoser för något som i själva verket visat sig vara en mild influensa?

Rådets vice ordförande Paul flynn slog fast:

" Det har kostat regeringar mycket pengar som kunde ha spenderats bättre,stressat människor och skapat kaos i sjukvården. WHO har förstört mycket av sin trovärdighet då de slagit falskt alarm. "

Och vidare:

" Det fanns ett finansiellt imperativ bakom det här och läkemedelsindustrin som investerat fyra miljarder dollar har drivit på samt haft egenintresse av att det fanns en fruktan medresultat: ett enormt överköp av vaccin. "

WHO försvarade sig under förhöret med att analyser visat att svininfluensan genetiskt visat sig vara mycket annorlunda jämfört med andra influensor och att klinisk information från Mexiko visat på att viruset kunde förorsaka allvarlig sjukdom och död. Man kunde identifiera en mycket allvarlig lunginflammation som i många fall visat sig vara dödlig och den geografiska spridningen var exceptionellt snabb, hette det.

Enligt WHO:s egen hemsidahar till dags dato 14 142 människor dött i svininfluensan. Jämför det med att en vanlig influensa per år sägs döda mellan 250 000 - 500 000 människor i världen.

mats_hagglof@hotmail.com

Inga kommentarer: