fredag 29 augusti 2008

THORIUM SOM ERSÄTTNING FÖR U308 !

" Jag har lösningen ! " Säger gästbloggaren Zdenek Kabatnik, som tidigare ordat bland annat om energipriser, och fortsätter:

Klimat och global uppvärmning är nu för tiden ett ämne som engagerar alla politiker. Men vi saknar svar på frågan vad som tidigare förorsakat svängningar i klimatet, före industrier och bilar.

Bakom varje " drive " ligger oftast en lobby, som politikerna gärna faller offer för samtidigt som vetenskapsmän beskyller varandra för okunnighet. Vissa vetenskapsmän anpassar sin forskning så att den passar uppdrgsgivarna/finansiärerna. Det kan ge politiska beslut på felaktiga grunder.

Vart vill jag komma? Oljan sinar liksom uranet. Det är till och med tveksamt om det längre finns tillräckligt med uran för redan existerande reaktorer. Kina och Indien bygger nya för fullt...

Att oljereserverna minskar är även det en illa dold sanning. Här borde regeringen agera kraftfullt, men vad gör den? Satsar på alkohol och biobränsle samtidigt som halva världen svälter!

Och på vindkraften! Kan man allvarligt mena, att vinden skall kunna ersätta olja och kärnenergi?

Nej och åter nej - men det finns lösningar; en heter vattenkraft, som kan byggas ut avsevärt.

Den andra lösningen heter THORIUM !

Vad är thorium? Det är ett radioaktivt grundämne, som kan användas i kommande kärnkraftverk!

Nedbrytningstiden för thorium är cirka 100 år, uranets cirka 1000 år.

Thorium är icke nedbrytbart till plutonium och man kan inte använda det för tillverkning av kärnvapen. En olycka i ett kärnkraftverk med thorium torde inte leda till härdsmälta. Thorium producerar 200 gånger mera energi än U308! Ryktesvägen - i Norge har man långt framskridna planer på thoriumreaktorer. Och, lyssna nu, Norge har cirka 20 % av världens thorium i marken. Indien har 25% och resten finns i Australien. Och vem vet, kanske har vi också lite.

Norges thoriumresever betyder ekonomiskt mera än deras olja!! I Tjeckien säger man , att djävulen lämnar alltid sitt avträde på samma hög ( cèrt sere na jednu hromadu ).

VI BEHÖVER EN THORIUMLOBBY! SOM NÅR IN I REGERINGSKANSLIET!

Vill DU investera i thorium? Det finns redan ett bolag på USA-börsen -för 22 cent kan Du hänga på - bolaget heter Thorium Power ( THPW ).

Zdenek Kabatnik

2 kommentarer:

Anonym sa...

Thorum Power Inc har inte rätt teknik själv om Blix har tagit plats i styrelsen. Jag avråder från investering i denna firma. Läs mera på www.torium.se

Anonym sa...

Gå in på amerikanska börsforumet investorshub.com och diskutera THPW här finns mycket info. att få. Senaste är att företaget byter namn till Lightbridge och en ev. uppgradering till NASDAQ. nuvarande kurs är $0.16

THOR