torsdag 5 maj 2011

STRYK VARGEN FRÅN UTROTNINGSHOTADE DJUR!

Vi har invändningsfritt mer än 200 000 vargar i denna världen. Förvisso varier egenskaperna hos de olika vargpopulationerna väldigt mycket, men kom ihåg, att alla vargtyper kan para sig med varandra. Så även med våra hundar. Räknar vi in till exempel Laikor och Sibirian Husky blir avelsbasen ännu större.Vargarna vi har i Sverige är avkommor från i princip fyra vargar, inklusive den nyligen anlända så kallade Galvenvargen. Att friska upp generna med tillförsel utifrån är vällovligt , men kom inte och säg, att vår varg är utrotningshotad. Finns det inte en enda journalist som kan lösa denna Gordons knu!

Jag är stark förordare av fler vargar i Sverige, så även inom renbetesområdet, 39 % av Sveriges yta. Detta för att hålla balans rovdjur/bytesdjur - vi har åt helvete för många klövdjur! Det är skälet till fler vargar och intet annat! Basta!

1 kommentar:

Arne sa...

Vargar behövs av alla de sorter, ta slitvargen som får mycket beröm för sitt idoga arbete.
Den egentliga Vargen som skyggar för människan är naturligt, liksom andra svenska rovdjur gör det, vanliga hundar däremot får man se upp med, främst fyllhundar som utgör en större belastning på samhället än vår kära Varg.
jag håller med om att det naturliga urvalet är att Vargen får hålla nere klöverstammen, vi har alldeles förmånga Renar i landet likt fyllhundarna som bestämmer över dem.

PS. Maila mig!