torsdag 18 mars 2010

LEGALISERA INCEST

En av Socialdemokraternas riksdagsledamöter, Monica Green, vill legalisera incest. Hennes exakta uttalande:

" Vuxna människor får ha sex med vem de vill, Det är min uppfattning. Vuxna människor där båda parter tycker det är okey. Typ två 60-åriga syskon som tycker att det är rimligt. Då har jag ingen moralisk uppfattning om det och tycker inte att det skall vara olagligt."

Varför skall staten ha någon uppfattning i den här frågan? Förvisso är det en utomordentligt knepig fråga. Idag är samlag mellan helsyskon förbjudna. Men inte sex på annat sätt. Alltså finns inget förbud för analsex eller oralsex mellan syskon. Mellan halvsyskon finns inga förbud alls. Och inte mellan helbröder eller helsyskon. Och innan det börjar urarta till inavel krävs flera generationer. Det var nog vanligare på medeltiden då man bodde, levde och dog i sin lilla by. I Faraonerns Egypten var Faro tvungen att gifta sig med med ett syskon: Cleopatra var till exempel gift med sin lillebror. Och Gud i Gamla Testamentet var påtagligt förtjust i äktenskap syskon emellan. Som Abrahm och Sara. Förr i världen när världen var mycket liten kunde en brukspatron vara far till en hel hop ungar i byn, men ingen brydde sig så mycket. För en god husbonde utrustade sitt barns mamma med en präktig hemgift med resultat att hon ofta blev bra gift. Innan kristendomen infördes i Sverige var det accepterat med oäktingar och skilsmässa.

Våldtäkt är naturligtvis förbjudet, även inom en familj. Men nu handlar det om vuxna människors fria vilja och det är ändå något helt annat. Även om det handlar om sex på ett sätt som många upplever som " äckligt och onormalt ".Det saknar betydelse!

mats_hagglof@hotmail.com

Inga kommentarer: