onsdag 6 maj 2009

MÖDOMSHINNAN - EN RELIGIÖS MYT

Du kan omöjligen se på en mans penis om han har haft samlag eller ej. Lika omöjligt är det att konstatera huruvida en kvinna haft vaginalsex eller andra former av sex - vare sig Du anlitar en gynekolog eller en sexpartner för undersökning!

Min mentor vad gäller endokrinologi och fertilitetsfrågor var under flera år framlidne professorn Per Bergman vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, mannen som hjälpte Hagaprinsessorna till denna världen.

Han visade och övertygade mig att någon mödomshinna existerar ej alla myter till trots, och att de flesta kvinnor icke blöder ens vid första samlaget förutsatt att hon är " upphetsad och våt i slidan ". Detta gäller även vid vaginalsex senare i livet. Om man är spänd, nervös och torr i slidan däremot kan små sprickblidningar uppstå med lätt blödning.

Som alltid kommer religion in i bilden, så även här. Djupt rotad är i flera religioner, att kvinnan inte skall ha haft sex med någon annan före äktenskapet och blod på bröllopsnattens lakan är då beviset. För i Sverige 3 500 kronor kan Du få några suturstygn insydda vid och över slidingången och detta så långt före giftermålet att de skall hinna ramla bort före den ödesdigra natten. Men ibland ger inte detta heller den efterlängtade blödningen. En liten flaska med kycklingblod kan utgöra livförsäkringen!

RFSU går nu ut med förslaget att ordet mödomshinna, som är mycket spänningsladdat, skall bytas ut mot ordet Slidkrans, ett litet elastiskt hudveck strax innanför slidmynningen och som icke täcker slidöppningen - fritt fram för tamponger och djup slidonani!

Men eftersom någon mödomshinna faktiskt icke existerar föreslår jag, att vi styrker det ordet från Svenska Akademins ordlista över svenska språket och utan att ersätta det med något konstlat uttryck. PÅVERKA RELIGIONEN I STÄLLET

Mats Hägglöf

1 kommentar:

Apatcho Cheied sa...

Detta ser jag som skrynkel-agg. En försäkran om normal befintlighet och individualitet kan redan ha en temperatur. Kanske Din realitet måste ses över på insvepning och kompensation kommer det fortfarande att heta? Dit religionen redan pekar finns inga svar. Dessutom har inte mognaden en motsvarighet som underlag, bagär eller vanmakt. Människans skapelse måste helas och renas både personligt och värdsligt. En klar seger för renhets-krigare. Välkommen även i tysthet, kärlek.
Mannens överlämning.